I choose Control panel.
Your profile |
Social |
Private messages |
Other |
Ζύμη για Πίτσα
Σελίδα 1 από 1
Ζύμη για Πίτσα
Α2. 1 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό
Α1. 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας ή 2 κουταλάκια μαγιά σκόνη
Α. Για το προζύμι
Οδηγίες / Εκτέλεση
-Ζεσταίνετε το νερό
-Διαλύετε στο νερό τη μαγιά
-Προσθέτετε τόσο αλεύρι, όσο χρειάζεται για να γίνει ένας αραιός χυλός
-Αφήνετε για μία ώρα περίπου, μέχρι να κάνει στην επιφάνεια μικρές φουσκάλες
-Κοσκινίζετε το αλεύρι
-Ανοίγετε στη μέση από το αλεύρι ένα λάκκο
-Μέσα στο λάκκο βάζετε, το λάδι και την μαγιά
-Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία
-Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να "ξεκουραστεί" για δύο ώρες περίπου
-Μετά ξεφουσκώνετε το προζύμι προσθέτετε τα 2 φλυτζάνια αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική
-Εάν κολλάει στα δάχτυλα, προσθέστε μία κουταλιά αλεύρι τη φορά
-Κάνετε τη ζύμη μία μπάλα και την τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο μπωλ
-Σκεπάζετε με διαφάνεια και την αφήνετε να φουσκώσει για δύο ώρες περίπου
-Μόλις φουσκώσει, την τοποθετείτε σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίστε την σε δύο κομμάτια
-Απλώστε τα και έχετε ζύμη για δύο πίτσες
-Εάν χρησιμοποιήσετε μόνο το ένα, το άλλο το τυλίγετε με διαφάνεια και το βάζετε στην κατάψυξη έως την επόμενη φορά που θα το χρειαστείτε
Α1. 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας ή 2 κουταλάκια μαγιά σκόνη
Α. Για το προζύμι
Οδηγίες / Εκτέλεση
-Ζεσταίνετε το νερό
-Διαλύετε στο νερό τη μαγιά
-Προσθέτετε τόσο αλεύρι, όσο χρειάζεται για να γίνει ένας αραιός χυλός
-Αφήνετε για μία ώρα περίπου, μέχρι να κάνει στην επιφάνεια μικρές φουσκάλες
-Κοσκινίζετε το αλεύρι
-Ανοίγετε στη μέση από το αλεύρι ένα λάκκο
-Μέσα στο λάκκο βάζετε, το λάδι και την μαγιά
-Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία
-Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να "ξεκουραστεί" για δύο ώρες περίπου
-Μετά ξεφουσκώνετε το προζύμι προσθέτετε τα 2 φλυτζάνια αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική
-Εάν κολλάει στα δάχτυλα, προσθέστε μία κουταλιά αλεύρι τη φορά
-Κάνετε τη ζύμη μία μπάλα και την τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο μπωλ
-Σκεπάζετε με διαφάνεια και την αφήνετε να φουσκώσει για δύο ώρες περίπου
-Μόλις φουσκώσει, την τοποθετείτε σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίστε την σε δύο κομμάτια
-Απλώστε τα και έχετε ζύμη για δύο πίτσες
-Εάν χρησιμοποιήσετε μόνο το ένα, το άλλο το τυλίγετε με διαφάνεια και το βάζετε στην κατάψυξη έως την επόμενη φορά που θα το χρειαστείτε
Admin- TEST
- Αριθμός μηνυμάτων : 96
Points : 20003
Ευχαριστώ : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 21/09/2011
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|