@forumakias
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΣΤΟ FORUMAKIAS ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ FORUM ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΕΣ ΕΔΩ
https://forumakias.forumgreek.com/t26-topic



Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

@forumakias
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΣΤΟ FORUMAKIAS ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ FORUM ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΕΣ ΕΔΩ
https://forumakias.forumgreek.com/t26-topic

@forumakias
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ασπρο Ψωμί oraio

Πήγαινε κάτω

Ασπρο Ψωμί oraio Empty Ασπρο Ψωμί oraio

Δημοσίευση από Admin Δευ Οκτ 03, 2011 3:30 am

2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας μαγιά σκόνη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
7 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι μαλακό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλυτζάνι βούτυρο
Οδηγίες / Εκτέλεση

-Βάζετε σε μία λεκάνη 1/2 φλυτζάνι από το νερό, διαλύετε την μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνετε το μείγμα να γίνει κρεμώδες, γύρω στα 15 λεπτά

-Προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και το μισό αλεύρι και ζυμώνετε

-Συνεχίζετε να ζυμώνετε προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι

- Προσθέτετε το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη

-Προσθέτετε το βούτυρο λίγο λίγο τη φορά και εξακολουθείτε το ζύμωμα

-Εαν η ζύμη διαλυθεί με το βούτυρο μην ανυσηχήσετε, θα επανέλθει με το ζύμωμα ξανά στην κανονική της κατάσταση

-Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, την τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο μπωλ και την φέρνετε μερικές βόλτες ώστε να λαδωθεί από όλες τις πλευρές και σκεπάζετε σφιχτά το μπωλ με πλαστική μεμβράνη

-Αφήνετε να διπλασιαστεί η ζύμη σε μέγεθος, περίπου μία ώρα

-Αφού φουσκώσει την ξεσκεπάζετε και την ζυμώνετε ελαφρά να ξεφουσκώσει

-Βουτυρώστε δύο ταψάκια ψωμιού

-Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη

-Ανοίξτε το κάθε κομμάτι σε ένα παραλληλόγραμμο και διπλώστε το ως εξής: Φέρτε το επάνω κομμάτι στη μέση του παραλληλογράμμου και μετά φέρτε το κάτω επίσης να συναντήσει το πρώτο. Κλείστε το με τσιμπήματα

-Βάλτε τη ζύμη στο κάθε ταψάκι με το ενωμένο μέρος προς τα κάτω

-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C

-Σκεπάζετε τα ταψάκια με μία βουτυρωμένη μεμβράνη (διαφανές πλαστικό φύλλο, που σκεπάζουμε φαγητό) και αφήστε το ψωμί να φουσκώσει για περίπου μία ώρα

-Ξεσκεπάστε τα ψωμιά και ψήστε τα για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν

-Μόλις είναι έτοιμα βγάλτε τα από τον φούρνο και αμέσως και από τα ταψάκια και αφήστε τα να κρυώσουν

Admin
TEST
TEST

Αριθμός μηνυμάτων : 96
Points : 20003
Ευχαριστώ : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 21/09/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης